Aydin Duran over de non-profit afdeling van PKF Wallast

Mijn naam is Aydin Duran, 43 jaar, werkzaam als AA accountant en Senior Manager Audit bij PKF Wallast Delft. 
Ik ben sinds november 2001 werkzaam bij PKF Wallast. Na mijn afgeronde opleiding HEAO-Bedrijfseconomie aan de HES Rotterdam ben ik in dienst gekomen als junior assistent audit bij PKF Wallast.
Nadat ik mijn AA-accountancy opleiding (controlevariant) heb afgerond in juni 2021 ben ik per 1 oktober 2021 als engagement partner verantwoordelijk voor wettelijke en vrijwillige controle-opdrachten. De vrijwillige controle-opdrachten zien toe op controle van de jaarrekening van non-profit organisaties en controle van subsidieverantwoordingen.

In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin en hou ik van alles wat met auto’s te maken heeft. Ik heb ruim 10 jaar lang in mijn vrije tijd bij mijn vader in de garage gewerkt en aan auto’s gesleuteld. Daarnaast hou ik van auto rijden. Zo rij ik jaarlijks in de zomervakantie met de auto naar Turkije.

Waarom een non-profit afdeling binnen PKF Wallast?

De praktijk van Delftse locatie van PKF Wallast bestaat naast assurance opdrachten onder andere voor middelgrote en grote ondernemingen voor een belangrijk deel uit assurance en overige opdrachten bij verenigingen en stichtingen in de not-for-profit sector die een mooi doel nastreven.
Op dit moment werk ik samen met onze audit collega’s in Delft onder andere voor werknemers- en werkgeversorganisaties, Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen, fondsenwervende instellingen, instellingen die beroeps- en post-doctorale opleidingen verzorgen maar ook bij organisaties die kwalificeren als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) die streven naar wereldwijde persvrijheid, het versterken van jongeren in een achterstandspositie op de arbeidsmarkt en het bestrijden van armoede door samen met onafhankelijke vakbonden in ontwikkelingslanden de arbeidsomstandigheden van werknemers te verbeteren. De activiteiten van deze not-for-profit organisaties worden mede gefinancierd door middel van subsidies vanuit de nationale- en internationale publieke sector.

“De grote diversiteit van de non-profit organisaties vind ik zeer interessant en geeft me veel voldoening in de uitvoering van de controlewerkzaamheden

Aangezien de controle van non-profit organisaties specifieke kennis vereist, en ik samen met een aantal andere collega’s in Delft over deze kennis beschik, hebben we besloten om dit actiever op de markt te promoten.
We hebben hiervoor een separate non-profit afdeling opgezet.

Passie voor non-profit

De grote diversiteit van de non-profit organisaties, die één voor één mooie idealen nastreven, vind ik zeer interessant en geeft me veel voldoening in de uitvoering van de controlewerkzaamheden. Een groot deel van de non-profit organisaties zijn afhankelijk van subsidies om hun activiteiten mogelijk te maken. De uitvoering van deze activiteiten vindt projectmatig plaats. De subsidieregelgeving en daarbij behorende controleprotocol verschilt per subsidieverstrekker. Vanuit mijn rol en expertise kan ik een bijdrage leveren aan deze non-profit organisaties.

Aydin Duran
Manager Audit

Aydin is sinds 2001 werkzaam bij PKF Wallast als extern accountant en houdt zich bezig met de (wettelijke en vrijwillige) controle van jaarrekeningen en andere assurance werkzaamheden (met name controle van subsidieverantwoordingen) bij zowel non-profit organisaties als grotere ondernemingen.

Heeft u vragen over onze non-profit audit afdeling? Dan kunt u contact opnemen met Aydin. 

Collega van Aydin worden?

Benieuwd of we een passende vacature voor jou hebben? Bekijk onze vacaturepagina neem vrijblijvend contact op met onze recruiters om je carrièremogelijkheden te bespreken.

Audit non-profit

Krijg jij iedere dag weer voldoening van het nauw samenwerken met organisaties met een maatschappelijk belang? Kom dan een keer langs en beleef hoe het is om bij PKF Wallast te werken!

Amsterdam

Mercuriusplein 1
2132 HA Hoofddorp

Postadres
Postbus 74681
1070 BR Amsterdam

020 653 18 12

Amsterdam@pkfwallast.nl

Rotterdam

Schaardijk 372
2909 LA Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 84030
3009 CA Rotterdam

010 450 40 20

Rotterdam@pkfwallast.nl

Delft

Delftechpark 40
2628 XH Delft

Postadres
Postbus 332
2600 AH Delft

015 261 31 21

Delft@pkfwallast.nl

Woerden

Pompmolenlaan 9
3447 GK Woerden

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0348 416 262

Woerden@pkfwallast.nl

Alphen aan den rijn

Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0172 748 218

AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

© 2023 PKF Wallast

© PKF Wallast is a member of PKF International – a global network of independent firms.
PKF International Limited is a family of legally independent firms and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm or firms.
"PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International and member firms of the PKF International Network. They may not be used by anyone other than a duly licenced member firm of the Network.