PKF Wallast: dit gaat hem worden!

Mijn naam is Daan van Marrewijk en ik ben sinds 1 december 2020 werkzaam als junior belastingadviseur bij PKF Wallast. Een maand daarvoor had ik mijn master fiscaal recht afgerond en was vol goede moed om bij een interessant kantoor te starten. Na een leuk gesprek bij PKF was het snel duidelijk: dit gaat hem worden!

“Het werk dat ik doe, is voor fiscale begrippen breed”

Zo kan ik op één dag bezig zijn met een discussie over de vaste inrichting in de VPB, uitzoeken of een artikel 23-vergunning uit de Wet OB kan worden aangevraagd en het schenkingsplan voor een echtpaar opstellen. Daarbij is het leuke dat je dit veelal zelf – in samenwerking met een collega – mag bespreken met de cliënt. Je ziet: ik sla op één dag meerdere belastingwetten open, ook wetten die ik tijdens mijn studie niet heb bestudeerd. Is dat soms spannend? Ja, dat kan het soms wel zijn. De lijntjes met collega’s die meer ervaring hebben, zijn echter heel erg kort. Mocht ik er zelf dus niet uitkomen, dan kan ik altijd even contact opnemen met een collega om – na het natuurlijk eerst even over de laatste voetbalontwikkelingen te hebben gehad – te sparren over mijn fiscale probleem.

Naast de uitdaging die ik hier vind, merk ik ook dat ik iedere dag met veel plezier naar het werk ga (indien de maatregelen het toestaan natuurlijk). Dit komt mede door het fijne contact met collega’s. Zo spelen we iedere dag wel een potje tafelvoetbal samen, hebben we jaarlijks meerdere personeelsuitjes en gaan we later dit jaar met z’n allen een weekend naar Boedapest! De combinatie van uitdaging en plezier zorgt bij mij voor veel enthousiasme. En het leuke is dat ik nu al weet dat het komende jaar daarin niet anders zal zijn!

Daan van Marrewijk
Junior belastingadviseur

Daan is sinds 2020 werkzaam bij PKF Wallast als Junior belastingadviseur en houdt zich bezig met fiscale advisering gericht op zowel particulieren als vennootschappen inzake optimalisering en naleving van fiscale en juridische verplichtingen. Daan wil zich op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak blijven ontwikkelen, zodat hij uiteindelijk de fiscale vragen op een begrijpelijke manier kan beantwoorden (zodat zelfs de mensen aan de keukentafel het begrijpen).

Collega van Daan worden?

Benieuwd of we een passende vacature voor jou hebben? Bekijk onze vacaturepagina neem vrijblijvend contact op met onze recruiters om je carrièremogelijkheden te bespreken.

Belastingadvies

Als belastingadviseur bij PKF Wallast werk je in de volle breedte van het vak en fungeer je als aanspreekpunt voor de cliënt. Als adviseur heb je een gevarieerde cliëntportefeuille waardoor je een verscheidenheid aan vraagstukken voorbij ziet komen.

Amsterdam

Mercuriusplein 1
2132 HA Hoofddorp

Postadres
Postbus 74681
1070 BR Amsterdam

020 653 18 12

Amsterdam@pkfwallast.nl

Rotterdam

Schaardijk 372
2909 LA Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 84030
3009 CA Rotterdam

010 450 40 20

Rotterdam@pkfwallast.nl

Delft

Delftechpark 40
2628 XH Delft

Postadres
Postbus 332
2600 AH Delft

015 261 31 21

Delft@pkfwallast.nl

Woerden

Pompmolenlaan 9
3447 GK Woerden

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0348 416 262

Woerden@pkfwallast.nl

Alphen aan den rijn

Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0172 748 218

AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

© 2023 PKF Wallast

© PKF Wallast is a member of PKF International – a global network of independent firms.
PKF International Limited is a family of legally independent firms and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm or firms.
"PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International and member firms of the PKF International Network. They may not be used by anyone other than a duly licenced member firm of the Network.