Het was juist die unieke combi die mij trok om bij PKF Wallast te starten

Mijn naam is Martijn van Dijk en ik ben op 1 januari 2023 bij PKF Wallast gestart als junior belastingadviseur. Daarvoor heb ik gedurende zes maanden een werkstudentschap gelopen bij PKF van twee tot drie dagen per week. Dat was mij goed bevallen. Na het afronden van mijn studie fiscale economie en rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit, kwam ik dan ook graag terug bij PKF om op full-time basis aan de slag te gaan. Op dit moment ben ik geregeld te vinden op zowel onze vestiging in Rotterdam als in Amsterdam.

Dagelijkse werkzaamheden?

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend en bestrijken nagenoeg alle belastingmiddelen. Voornamelijk houd ik mij bezig met de VPB, IB, Successiewet en overdrachtsbelasting, maar ook de BTW, loonbelasting en het civiele recht passeren de revue. Wel is het zo dat vragen die gerelateerd zijn aan deze drie laatste categorieën voornamelijk worden opgepakt door onze specialistische teams (BTW, loon & payroll en Legal) waar wij nauw mee samenwerken.

Ook is de aard van de werkzaamheden zeer uiteenlopend. Zo adviseer ik de ene dag een grote multinational over renteaftrekbeperkingen, doe ik de volgende dag een aangifte van een  DGA en sta ik op een andere dag een familieonderneming bij die wenst het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie.

Mijn ervaringen als werkstudent?

Als werkstudent was ik ook op zeer uiteenlopende dossiers bezig. Zo heb ik aangiftewerk gedaan, adviesklussen, ben ik met een partner op cliëntbezoek geweest en heb ik een vaktechnisch memo mogen schrijven. Daarnaast mocht ik ook mee op de verschillende uitjes van PKF buiten werktijd. Als klap op de vuurpijl, stond aan het einde van mijn werkstudentschap een trip naar Budapest op de planning.

De flexibiliteit die ik kreeg in het werkstudentschap heb ik zeer op prijs gesteld. Doorgaans was ik twee tot drie dagen aan het werk, maar als ik een vak moest halen dan was het ook geen probleem om een één dag aan het werk te zijn. Uiteraard krijg je meer en leukere dossiers als je meer dagen op kantoor bent, maar juist de mogelijkheid om gedurende een paar dagen in de week te werken, in plaats van bijvoorbeeld vier of vijf, trok mij enorm. Naast de drukte van het afronden van mijn master, paste dat ideaal en voor zover ik heb ervaren is dat ook uniek in de markt.

Mocht je twijfelen of je wel tijd hebt voor een werkstudentschap, dan is er in overleg met een van de partners altijd een mouw aan te passen.

“De flexibiliteit die ik kreeg in het werkstudentschap heb ik zeer op prijs gesteld.

Waarom heb ik gekozen voor PKF Wallast?

Het uiteenlopende karakter van de werkzaamheden is een van de redenen dat ik heb gekozen voor PKF. Als generalist bij PKF dien je op de hoogte te zijn van alle belastingmiddelen, omdat je geacht wordt een ‘complete adviseur’ te zijn. Het dynamische en diverse karakter van het werk maakt het dan ook uitdagend en leuk om bij PKF te werken.

Een andere reden voor mij om te kiezen voor PKF was dat ondanks het brede karakter van de werkzaamheden, de inhoud en diepgang in het werk niet verloren gaan. Met collega’s kan ik op een zeer hoogwaardig niveau sparren over de vele belastingmiddelen. Daarnaast wordt naast het werk ruime aandacht besteed aan opleiding en ontwikkeling op verschillende vakgebieden.

Het was juist die unieke combi die mij trok om bij PKF te starten. Bij PKF herken ik in de dagelijkse werkzaamheden de breedte van de dienstverlening van een ‘Big Four-kantoor’, maar ook de inhoudelijke diepgang van een ‘Zuidas-kantoor’.

Tot slot vormde de werksfeer de laatste, en misschien wel belangrijkste reden om te kiezen voor PKF. We hebben een gezellig en jong team en we hebben geregeld uitjes buiten de deur. Zo hebben we afgelopen half jaar een trip naar Boedapest gemaakt, gaan we jaarlijks op skireis en staan nu weer twee uitjes naar Friesland en Maastricht voor de deur.

Mocht je meer willen weten, stuur mij of onze recruiter Megan de Jong een berichtje. Wellicht zie ik je dan op donderdag of vrijdag bij een borrel!

Martijn van Dijk
Adviseur

Martijn is sinds januari 2023 werkzaam bij PKF Wallast als adviseur en houdt zich bezig met het opstellen en voorbereiden van uiteenlopende fiscale adviezen en diverse fiscale aangiften.

Heeft u vragen over het werk als een adviseur bij PKF Wallast? Dan kunt u contact opnemen met Martijn.

Collega van Martijn worden?

Benieuwd of we een passende vacature voor jou hebben? Bekijk onze vacaturepagina neem vrijblijvend contact op met onze recruiters om je carrièremogelijkheden te bespreken.

Belastingadvies

Als belastingadviseur bij PKF Wallast werk je in de volle breedte van het vak en fungeer je als aanspreekpunt voor de cliënt. Als adviseur heb je een gevarieerde cliëntportefeuille waardoor je een verscheidenheid aan vraagstukken voorbij ziet komen.

Amsterdam

Mercuriusplein 1
2132 HA Hoofddorp

Postadres
Postbus 74681
1070 BR Amsterdam

020 653 18 12

Amsterdam@pkfwallast.nl

Rotterdam

Schaardijk 372
2909 LA Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 84030
3009 CA Rotterdam

010 450 40 20

Rotterdam@pkfwallast.nl

Delft

Delftechpark 40
2628 XH Delft

Postadres
Postbus 332
2600 AH Delft

015 261 31 21

Delft@pkfwallast.nl

Woerden

Pompmolenlaan 9
3447 GK Woerden

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0348 416 262

Woerden@pkfwallast.nl

Alphen aan den rijn

Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0172 748 218

AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

© 2023 PKF Wallast

© PKF Wallast is a member of PKF International – a global network of independent firms.
PKF International Limited is a family of legally independent firms and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm or firms.
"PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International and member firms of the PKF International Network. They may not be used by anyone other than a duly licenced member firm of the Network.