Ballon oefening

Onze interne ergocoaches zijn (opnieuw) op training geweest voor meer vitaliteit en werkplezier op de werkvloer. Zij willen je graag bewust maken van je gedachten, gevoelens en acties. Stress ontstaat namelijk wanneer je denken, je voelen en je gedrag niet op één lijn zitten.

Oefening voor jou: Op een ballon gaan zitten

We gaan vandaag op een opgeblazen ballon zitten. Ja, dat kan! Eerlijk is eerlijk, deze oefening vergt ook oefening maar iedereen kan het. Volg onderstaand stappenplan en sta vooral bij elke stap stil wat je precies voelt.

 

Stap 1 

Pak een ballon en blaas deze voor 75% op en leg er een knoop in. Voel gelijk waar je de kracht vandaan haalt. Haal je die uit je borstkas of uit je buik? Als je vanuit je borst ademt, probeer dan je buik uit te zetten wanneer je inademt.

 

Stap 2

Leg de ballon op je stoel en ga er langzaam op zitten. Niet gelijk met je hele gewicht maar rustig aan. Voel wat er gebeurt. Zit er spanning in je benen? Voel je het in je bekkenbodem? Probeer beetje bij beetje spanning los te laten.

 

Stap 3

Zit je al wat meer ontspannen? Durf je steeds meer los te laten zodat je straks met je hele gewicht op de ballon zit? Probeer een beetje te bewegen, bijvoorbeeld van links naar rechts. Best ontspannend, toch?

 

Op dit moment ben je bewust van de spanning die je in je lijf voelt. Het is belangrijk om te voelen wat er in je lijf gebeurt zodat je inzicht hebt in je eigen gevoelens en gedachtes. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om jouw grenzen af te bakenen en je vitaliteit te vergroten. Spanning voelen is op zich niet verkeerd. Het gaat erom dat we bewust worden van spanning en kunnen zorgen voor balans als spanning te lang voortduurt. Probeer dus ook tijdens je werk alert te zijn op de signalen uit je lijf.

 

De ergocoaches van PKF Wallast wensen je een prettige (en vitale) werkweek!

Hobby's van Martijn

Martijn Domburg werkt sinds oktober 1999 in de samenstelpraktijk bij PKF Wallast in Rotterdam. Naast zijn werk heeft hij ook hobby’s waar hij zijn vrije tijd mee vult. [...]

JINC Sollicitatietraining

Op 7 december 2020 hebben onze recruiters via de organisatie JINC een online-sollicitatietraining mogen geven aan de school genaamd SC Delfland. SC Delfland is een scholencombinatie van Stichting [...]

Daniëlle van der Kooi over het zijn van een participatieouder

Volle gangen met kinderen die gierend en brullend naar hun lokaal toe stormen. Gelach uit een klaslokaal en zwetende leerlingen tijdens gym. Dat klinkt niet onbekend voor Daniëlle [...]
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties