Ballon oefening

Onze interne ergocoaches zijn (opnieuw) op training geweest voor meer vitaliteit en werkplezier op de werkvloer. Zij willen je graag bewust maken van je gedachten, gevoelens en acties. Stress ontstaat namelijk wanneer je denken, je voelen en je gedrag niet op één lijn zitten.

Oefening voor jou: Op een ballon gaan zitten

We gaan vandaag op een opgeblazen ballon zitten. Ja, dat kan! Eerlijk is eerlijk, deze oefening vergt ook oefening maar iedereen kan het. Volg onderstaand stappenplan en sta vooral bij elke stap stil wat je precies voelt.

 

Stap 1 

Pak een ballon en blaas deze voor 75% op en leg er een knoop in. Voel gelijk waar je de kracht vandaan haalt. Haal je die uit je borstkas of uit je buik? Als je vanuit je borst ademt, probeer dan je buik uit te zetten wanneer je inademt.

 

Stap 2

Leg de ballon op je stoel en ga er langzaam op zitten. Niet gelijk met je hele gewicht maar rustig aan. Voel wat er gebeurt. Zit er spanning in je benen? Voel je het in je bekkenbodem? Probeer beetje bij beetje spanning los te laten.

 

Stap 3

Zit je al wat meer ontspannen? Durf je steeds meer los te laten zodat je straks met je hele gewicht op de ballon zit? Probeer een beetje te bewegen, bijvoorbeeld van links naar rechts. Best ontspannend, toch?

 

Op dit moment ben je bewust van de spanning die je in je lijf voelt. Het is belangrijk om te voelen wat er in je lijf gebeurt zodat je inzicht hebt in je eigen gevoelens en gedachtes. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om jouw grenzen af te bakenen en je vitaliteit te vergroten. Spanning voelen is op zich niet verkeerd. Het gaat erom dat we bewust worden van spanning en kunnen zorgen voor balans als spanning te lang voortduurt. Probeer dus ook tijdens je werk alert te zijn op de signalen uit je lijf.

 

De ergocoaches van PKF Wallast wensen je een prettige (en vitale) werkweek!

Delft verdient Mooi Weer Spelen

Waarom een commercieel bedrijf met vier kantoren – in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Woerden – al 14 jaar partner is van internationaal straattheaterfestival Mooi Weer Spelen? “Het is [...]

Gesprek met de oorspronkelijke oprichter: A.C. Wallast sr.

PKF Wallast is in 1959 opgericht door de heer Wallast. Geen enkele (huidige) collega heeft het genoegen gehad om met de heer Wallast samen te werken. Wallast sr. [...]

Video zeiluitje mei 2019

Afgelopen donderdag 23 mei vierden we het jubileum van enkele collega's van de vestiging in Delft. We hebben heerlijk gezeild en sloep gevaren op de Reeuwijkse plassen, bekijk [...]
2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties