Fiscale bedrijvendag 2019 Christiaanse taxateur

Wij nemen deel aan de Fiscale bedrijvendag, georganiseerd op 15 februari 2019 door Christiaanse Taxateur.

Binnen deze vereniging wordt jaarlijks de Fiscale Bedrijvendag georganiseerd. Deze dag vindt van oudsher plaats in februari. De Bedrijvendag is voor de leden voor deze studievereniging dé gelegenheid om nader kennis te maken met de diverse bedrijven en deze kennismaking vindt plaats op een chique locatie. De Bedrijvendag is een dag waarop de fiscale student wordt geïntroduceerd aan potentiële werkgevers, zo ook ons. Zo krijgen de  leden de mogelijkheid workshops te volgen en gesprekken te voeren met ons. Daarnaast krijgen de leden de kans om te lunchen met kantoren van hun voorkeur. De Bedrijvendag is de uitgelezen kans tot het zetten van een eerste stap in de richting van een stage en/of baan. Dit jaar vindt de Fiscale Bedrijvendag plaats op vrijdag 15 februari 2019.

 

De Fiscale Bedrijvendag 2019 zal plaatsvinden op vrijdag 15 februari 2019 op een nog nader te bepalen locatie. Tijdens de Fiscale Bedrijvendag 2019 krijg jij de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met 23 verschillende toonaangevende belastingadvieskantoren en advocatenkantoren.

 

Dagindeling
De dag is opgedeeld in een ochtendprogramma bestaande uit individuele gesprekken met kantoren en een plenaire sessie, een driegangen estafettelunch, drie rondes aan bedrijfsworkshops met kantoren en een recruitmentborrel. Hierover kun je verderop deze pagina meer over lezen.

 

Individuele gesprekken
Op het moment dat jij jezelf inschrijft voor de Fiscale Bedrijvendag 2019, krijg je de mogelijkheid om aan te geven of je individuele gesprekken met kantoren wenst aan te gaan. Deze kunnen variëren van een heel vrijblijvend oriënterend gesprek tot een concrete bespreking van een mogelijk(e) werkstudentschap/stage. Dit is dé manier om persoonlijk in contact te komen met één van de recruiters en om jouw carrièremogelijkheden te bespreken. De gesprekken zullen plaatsvinden in speciale business units en zullen ongeveer 25 minuten in beslag nemen. Jij wordt voor een dergelijk gesprek door het kantoor geselecteerd op basis van jouw CV. Door deze gesprekken krijgt een kantoor de kans om jou beter te leren kennen. Daarnaast heb jij de mogelijkheid om een volledig beeld te scheppen van de verschillende potentiële werkgevers. Hierbij kun je de medewerkers van een kantoor ontmoeten, de werksfeer van een kantoor proeven en ontdekken hoe zij zich onderscheiden op gebied van bedrijfscultuur en fiscaliteit. De individuele gesprekken zijn een uitgelezen kans om jouw fiscale en commerciële talenten te etaleren en kantoren ervan te overtuigen dat ze met jou verder moeten! Mocht je niet ervoor kiezen je voor individuele gesprekken aan te melden, dan kun je deelnemen aan de plenaire sessie.

 

Plenaire sessie
Tegelijkertijd met de individuele gesprekken zal er in de ochtend een plenaire sessie plaatsvinden voor diegenen die geen individuele gesprekken met kantoren hebben. Tijdens de plenaire sessie zullen de aanwezige gastsprekers hun visie op het thema belichten. Over de jaren heen hebben we al de nodige experts uit het bedrijfsleven, de adviespraktijk, het onderwijs en de overheid als gastspreker mogen ontvangen. Door middel van prikkelende stellingnames zullen de gastsprekers ook jullie aan de tand voelen over het thema. De sprekers zullen wij in de aanloop naar de Fiscale Bedrijvendag 2019 via de Facebookpagina van Christiaanse Taxateur bekendmaken.

 

Driegangenlunch
Ter afsluiting van het ochtendprogramma zal er een driegangenlunch plaatsvinden. Tijdens iedere gang zal je bij een ander kantoor aan tafel zitten. Er is de mogelijkheid om samen met de medewerkers van de verschillende kantoren je ervaringen en indrukken van de dag uit te wisselen. Dit biedt tevens de mogelijkheid om op een ontspannen manier contact te leggen met potentiële werkgevers.

 

Bedrijfsworkshops
De verschillende deelnemende kantoren zullen hun eigen invulling geven aan de workshops. Het is een laagdrempelige manier om de bedrijfscultuur en sfeer van een kantoor te proeven, en door middel van interactie het specifieke karakter van dat kantoor te leren kennen.

 

Recruitmentborrel
Na drie workshoprondes is er onder het genot van een hapje en een drankje de tijd om alle opgedane ervaringen te verwerken en deze te delen met medestudenten. Op informele wijze is hier de mogelijkheid voor studenten om meer informatie in te winnen. Verschillende kantoren met hun enthousiaste medewerkers en recruiters zullen hierbij aanwezig zijn om de geïnteresseerde studenten van deze informatie te voorzien.

 

Programma
08:15 – 08:45 Inloop
08:45 – 09:00 Welkomstwoord
09:00 – 12:30 Plenaire sessie en individuele gesprekken
13:00 – 15:00 Driegangenlunch
15:30 – 16:30 Eerste ronde Bedrijfsworkshops
16:30 – 17:30 Tweede ronde Bedrijfsworkshops
17:30 – 18:30 Derde ronde Bedrijfsworkshops
18:30 – 20:30 Recruitmentborrel

 

Bekijk voor een volledige impressie de aftermovie van afgelopen jaar!

 

De Fiscale Bedrijvendag van studievereniging Christiaanse Taxateur

Afgelopen 14 februari hebben wij deelgenomen aan De Fiscale Bedrijvendag van studievereniging Christiaanse Taxateur in De Kuip Rotterdam. Het thema van dit jaar was staatssteun met als zinsspreuk ‘State aid: [...]

Open dag Bachelor of Science in Accountancy op Nyenrode

Natuurlijk waren wij aanwezig op de eerste open dag van Nyenrode van dit jaar. Naast het bezoeken van een proefcollege of workshop kregen de aankomende studenten ook de [...]

Fiscale bedrijvendag 2019 Christiaanse taxateur

Wij nemen deel aan de Fiscale bedrijvendag, georganiseerd op 15 februari 2019 door Christiaanse Taxateur.
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties