Tax Career Event 2018

Op 2 maart 2018 vond het Tax Career Event plaats in Hotel Arena in Amsterdam.  TCE wordt jaarlijks georganiseerd door de Fiscale Studievereniging van de Vrije Universiteit (FSVU). Het Tax Career Event is dé mogelijkheid voor studenten om kennis te maken met een verscheidenheid aan kantoren en om een potentiële stageplek/werkstudentschap of startersfunctie in de wacht te slepen.

Na het gebruikelijke ‘koffie of thee?’-ontvangstmoment en de eerste kennismakingen ging het evenement van start met een presentatie van Pieter Asjes. De heer Asjes – gespecialiseerd in fiscaliteit in de voetbalwereld – heeft zijn luisteraars uitgelegd hoe sommige voetbalsterren hun trucs niet tot het voetbalveld beperken, maar ook in de fiscaliteit de grens opzoeken. Met dank aan deze prestentatie konden de studenten met een hernieuwde fiscale passie zich storten op de eerste workshop onze collega's.Tijdens de workshop kregen zij een inkijkje in de PKF Wallast praktijk aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden.

 

Terwijl de studenten druk waren met de workshop, werd de serre ingericht voor individuele gesprekken. Omringd door glas en het prachtige uitzicht van het Oosterpark startte wij aan onze speeddatesessie met de zelfgekozen topstudenten.

 

Na de eerste uren mochten we bijkomen in de historische kapel van Hotel Arena en werden wij verwend met een driegangenlunch, met bij elke gang nieuwe tafelgenoten. Na deze netwerk-stoelendans kon iedereen met gevulde maag zich weer focussen op een nieuwe ronde workshops en gesprekken.

 

De dag werd afgesloten stijladvies van kledingexpert Bas Hessels. Hij nam de studenten kort mee in the do’s and don’t-s in het bedrijfsleven. De fiscale studenten scoorden volgens Bas een zekere voldoende en de LinkedIn fotosessie kon zonder kledingblunders beginnen. Er werden professionele foto’s gemaakt door fotograaf Mika Kraft. De stropdassen en de hoge hakken gingen uit en we sloten de dag af met een welverdiend drankje.

 

De Fiscale Bedrijvendag van studievereniging Christiaanse Taxateur

Afgelopen 14 februari hebben wij deelgenomen aan De Fiscale Bedrijvendag van studievereniging Christiaanse Taxateur in De Kuip Rotterdam. Het thema van dit jaar was staatssteun met als zinsspreuk ‘State aid: [...]

Open dag Bachelor of Science in Accountancy op Nyenrode

Natuurlijk waren wij aanwezig op de eerste open dag van Nyenrode van dit jaar. Naast het bezoeken van een proefcollege of workshop kregen de aankomende studenten ook de [...]

Fiscale bedrijvendag 2019 Christiaanse taxateur

Wij nemen deel aan de Fiscale bedrijvendag, georganiseerd op 15 februari 2019 door Christiaanse Taxateur.
2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties