Benita geeft atletiektraining en slingert wekelijks kogels

Benita Verlinde - van Tienhoven is sinds mei 2016 werkzaam als assistent accountancy bij PKF Wallast in Rotterdam. Naast haar werk bij ons, geeft zij sinds 2002 ook atletiektraining aan pupillen bij Rotterdam Atletiek en slingert drie keer per week kogels.

Als kind heb ik allerlei sporten gedaan en toen ik aan het eind van de middelbare school een vervolgopleiding ging kiezen heb ik overwogen om een sportopleiding te gaan volgen.

 

Door mijn dochter ben ik eind jaren negentig in aanraking gekomen met atletiek. Toen er ouders gevraagd werden om de trainers te ondersteunen ben ik dat gaan doen. Voor ik het wist stond ik zelf voor een groep.

 

Sinds 2002 geef ik atletiektraining aan pupillen bij Rotterdam Atletiek. Rotterdam Atletiek is een vereniging waar iedereen, van jong tot oud, atletiek kan beoefenen. Atletiek bestaat uit lopen, springen en werpen. Pupillen zijn kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar. Momenteel geef ik twee uur training op woensdagmiddag, één uur aan 8/9 jarigen en één uur aan 10/11 jarigen. Tijdens deze trainingen maken de kinderen spelenderwijs kennis met atletiek. Door atleten veel en veelzijdig te laten bewegen, waarin vooral het plezier tijdens trainingen (en wedstrijden) voorop staat, wordt de basis voor motorische vaardigheden gelegd. Daarnaast coach ik de pupillen bij wedstrijden. Ik begeleid ook studenten van de opleiding MBO Sport en Bewegen, die bij ons een verenigingsstage lopen. Het leuke daaraan is dat je vragen krijgt waarom je iets op een bepaalde manier doet en dat je zelf ook ideeën opdoet door de trainingen die door een stagiair gegeven worden. Verder ben ik lid van de technische commissie voor de jeugd. Hierin houden we ons onder meer bezig met trainersbezetting, (bij)scholing trainers, leerlijnen, veilig sportklimaat en wedstrijdplanning.

 

Verder organiseren we ieder jaar een trainingsweekend voor pupillen en jongste junioren, vaak in een bosrijke omgeving, waar veel aan atletiek verwante spellen wordt gedaan en ook trainingen worden verzorgd. Je hebt de kinderen dan een heel weekend om je heen, waarin sommigen je volledig verrassen (meestal in positieve zin).

 

Het training geven aan jonge atleten geeft enorm veel energie, maar is soms reuze vermoeiend. Kinderen zijn direct en houden je regelmatig een spiegel voor, daar leer je veel van. Het leuke aan training geven is de ontwikkeling die een kind doormaakt, zowel op sportief als op sociaal vlak. Kinderen motorisch vooruit zien gaan, zien opbloeien, een chemie zien ontstaan in een groep, trots komen vertellen dat ze een nieuw pr hebben gelopen, gesprongen of geworpen of je komen bedanken voor een training of een aanwijzing tijdens een wedstrijd.

 

Doe je zelf ook aan atletiek?

 

Vanaf het moment dat ik training geef, ben ik zelf ook (weer) gaan trainen. Na een aantal jaar in de algemene groep ben ik mij meer gaan richten op de werpnummers en dan met name kogelslingeren en gewichtwerpen. Dat doe ik nog steeds drie keer per week met veel plezier, naast één algemene training. Lekker je hoofd leegmaken, op een heel andere manier concentreren en gezellig over van alles en niets praten tijdens het trainen. Ik heb het nodig om fysiek bezig te zijn na een hele dag achter mijn bureau.

 

Gelukkig kon ik vanaf mei alweer training geven, daar waren de atleetjes ook zo blij mee. 'Eindelijk iets wat wel doorgaat!’ Achter de schermen is heel hard gewerkt om dat mogelijk te maken en vanaf het begin heeft iedereen zich goed aan de regels gehouden.

 

Over het algemeen zijn mijn vrijwilligersactiviteiten goed te combineren met werken bij PKF Wallast, doordat ik bewust gekozen heb voor een 32-urige werkweek.

 

Veel (sport)verenigingen ontlenen hun bestaansrecht aan de inzet van vrijwilligers, dus mocht je tijd hebben…

 

Foto: Erwin Suvaal

Collega's vertellen

 

In deze column zetten we iedere maand een collega in het zonnetje met een bijzondere hobby of  nevenactiviteit naast het werk bij PKF Wallast. 

Sarah Belkadi haar eerste werkweek

Maak kennis met onze nieuwe audit collega: Sarah Belkadi! Vandaag hebben wij Sarah gevraagd om haar verhaal te vertellen. Wie is Sarah? Hoe is ze bij PKF Wallast [...]

Hardlopen voor Stichting Ushersyndroom

Elmer van Lienen, werkzaam als adviseur in Amsterdam, doet voor het eerst iets wat hij nooit heeft gedaan. Hardlopen voor het goede doel. Dat doet hij met één [...]

Stefaan werkt als vrijwilliger bij Madurodam en Opera2Day

Stefaan Rodts, CEO van PKF Wallast, zet zich naast zijn werk bij PKF Wallast ook in als vrijwilliger bij Stichting Madurodam en Opera2Day.
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties