Dagboek van een recruiter

Tim van Pelt, al drie jaar werkzaam bij PKF Wallast als recruiter, neemt jullie mee in zijn werkdag in coronatijd! 

Goedemorgen! Ik zal mijzelf eerst even kort voorstellen: ik ben Tim, 25 jaar en inmiddels bijna 3 jaar werkzaam bij PKF Wallast als Corporate Recruiter. Samen met mijn collega Megan ben ik verantwoordelijk voor de werving & selectie binnen PKF Wallast en zorgen wij ervoor dat PKF Wallast kan blijven groeien. Vandaag neem ik jullie mee in een werkdag in coronatijd.

 

Mijn werkdag begint altijd redelijk vroeg, ik houd ervan om direct te beginnen als ik wakker word. Het voordeel aan thuiswerken is voor mij dan ook dat je minder reistijd hebt en niet direct helemaal ‘opgetut’ en al aan de werkdag moet beginnen. Mijn routine is hierdoor best wel veranderd na ruim 1 jaar thuiswerken. Meestal begin ik als ik wakker word met het afhandelen van mijn mail. Hierna ga ik douchen, kleed ik mij om en begin ik met een bak koffie en ontbijt echt aan de dag.

 

We hebben de laatste dagen redelijk veel sollicitaties binnengekregen en deze moeten natuurlijk allemaal beantwoord worden. Ik begin mijn dag dan ook met het afhandelen van deze sollicitaties; ik bekijk de sollicitaties, stuur een ontvangstbevestiging en als ik mogelijkheden zie voor de kandidaat stuur ik deze door naar de verantwoordelijke Manager en/of Vestigingsleider. Verder heb ik naast mijn eigen mailbox ook nog een LinkedIn mailbox, dit is namelijk het kanaal waar wij actief mensen kunnen benaderen waarvan we denken dat ze bij ons passen. Hier ben ik vaak het eerste uur mee bezig.

 

Vandaag stonden er 2 presentaties voor mij en mijn collega Megan op het programma. We zijn druk bezig met het optimaliseren van ons sollicitatieproces en dit gingen we vandaag voorleggen aan het Management Team en aan onze directe collega’s op de stafafdeling. We proberen altijd te verbeteren binnen PKF Wallast en dit is hier weer een mooi voorbeeld van. Heel leuk dat hier door iedereen positief op gereageerd werd. Dit geeft toch een bevestiging dat we goed bezig zijn.

 

De presentatie voor de stafafdeling vindt plaats tussen 12 en 1 en dit zorgt ervoor dat je weer een beetje het gevoel hebt alsof je met elkaar aan het lunchen bent. Altijd leuk om collega’s weer te zien in deze tijden!

 

Tijdens de pauze loop ik altijd een rondje door het bos bij mijn huis. Ik vind het lekker om dan een podcast te luisteren en even aan iets heel anders te denken dan het werk. Ik ben nu bezig met een podcast over ‘de Deventer Moordzaak’, echt iets heel anders dan mijn werkzaamheden binnen PKF Wallast dus.

 

Zo ging ik met frisse moed de middag in. In de middag had ik veel belafspraken staan met kandidaten voor de verschillende rollen die we open hebben. Altijd leuk om mensen te spreken die vol passie over hun vak praten en die ons als een mooie nieuwe werkgever zien! Zo sprak ik een ervaren belastingadviseur die in het verleden al contact had met ons via zijn studievereniging en die daardoor goede herinneringen aan ons bewaart. Na een leuk gesprek heb ik zijn CV ontvangen en ben ik deze gaan overleggen met één van onze Vestigingsleiders. Heel fijn bij ons is dat we snel kunnen handelen en zo kon ik deze kandidaat op dezelfde dag nog vertellen dat we graag het gesprek met hem aangaan. Ik merk dat ik hier echt energie van krijg! Na ook nog enkele zoekopdrachten zat mijn dag er voor vandaag op en sloot ik mijn computer af.

 

In de avond houd ik ervan om te gaan sporten en ik ben dan ook blij dat er in deze tijd nog wel buiten gesport mag worden. Vandaag ben ik lekker gaan Padellen met wat vrienden en omdat dit vrij intensief is heb ik het hierna lekker rustig aan gedaan! Op naar weer een nieuwe dag!

 

Wandelen met Gerardo Verschuur

Gerardo Verschuur is inmiddels al 30 jaar werkzaam in de interne organisatie van PKF Wallast. Naast zijn werk is hij merendeel van zijn tijd bezig met wandelen. Vandaag [...]

Stefaan werkt als vrijwilliger bij Madurodam en Opera2Day

Stefaan Rodts, CEO van PKF Wallast, zet zich naast zijn werk bij PKF Wallast ook in als vrijwilliger bij Stichting Madurodam en Opera2Day.

Dagboek van een management assistent

Nicole Feldman, al 3,5 jaar werkzaam bij PKF Wallast als management assistent, neemt jullie mee in haar werkdag in coronatijd! 
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties