Daniëlle Bubberman over haar voorliefde voor muziek

Daniëlle Bubberman is sinds december 2017 werkzaam als bedrijfsjurist bij PKF Wallast in Rotterdam. Naast haar werk bij ons, heeft Daniëlle een voorliefde voor muziek en zingt in een koor bij Vocal Popgroup Re-Flax. 

Toen ik een jaar of 6 was, mocht ik voor het eerst meezingen in het kinderkoor van de kerk. Superspannend natuurlijk, maar vanaf het begin af aan vond ik dat super leuk. Mijn voorliefde voor muziek kon ik daar helemaal in kwijt. Iedere woensdagavond repeteren en eens in de maand voor een volle kerk laten horen wat we geoefend hadden. Met als klap op de vuurpijl dat ik zo’n 6 jaar later samen met twee vriendinnen het Ave Maria mocht zingen voor diezelfde volle kerk. Je weet wel:

“Ave Maria
Gratia Plena
(…)
Dominus tecum
Benedicta tu in mulieribus”

 

Waarschijnlijk hadden we toen geen idee wat we zongen, stonden we stijf van de zenuwen, maar we hebben het mooi wel gedaan. En die ervaring smaakte naar meer. Die ervaring heeft vervolgens een aantal jaren gezeten in het spelen van piano en uitgebreid zingen onder de douche. Naast muziek maken wilde ik namelijk ook erg graag veel sporten, shoppen met vriendinnen, boeken lezen en uiteraard m’n schooldiploma’s halen. Maar eenmaal begonnen met m’n master kwam daar weer een koor langs waar ik graag bij wilde zingen. Ik was natuurlijk nog steeds heel druk met al die andere nevenactiviteiten en inmiddels ook gestart met een bijbaan in de advocatuur, maar dat hield me niet tegen: ik wilde gewoon weer zingen, op een podium staan, genieten! Dus zo geschiedde: ik werd lid van Popkoor Prestige. Eerst in Rotterdam, later in Dordrecht. Maar ik wilde nog meer, nog meer optreden, nog meer songs die ik leuk vind. Dus de stoute schoenen aangetrokken en ingeschreven voor audities bij Vocal Popgroup Re-Flax in Hendrik-Ido-Ambacht. Die spanning van dat zesjarige meisje was weer even helemaal terug. Trots dus dat ik was toen ik door de audities heen was en gelijk mee mocht werken richting de Kerstshows (zo’n 3 maanden later…). Na die eerste show schreef ik:

“In 1 woord, wat was dit supermegagaafvetswingingchristmasfeelinglekker!”

 

Gelukkig mochten we nog een avond en konden we daarna vol goede moed werken richting de shows op 28 en 29 maart dit jaar en wellicht stiekem nog wel gaver: naar de World Choir Games 2020 in Antwerpen en Gent. Onder koren stiekem wel aangeduid als de Olympische Spelen voor koren. Helaas, toen kwam corona en werd alles afgelast. Dat betekent niet meer repeteren, shows afgelast, niet naar Antwerpen en Gent. Gelukkig ligt dit nu allemaal op de plank voor later dit jaar en 2021, maar even zwaar balen is het natuurlijk wel. Gelukkig kunnen we thuis nog wel steeds zingen en zijn er inmiddels online repetities, zodat we elkaar wel blijven zien en toch kunnen blijven oefenen voor al het moois wat nog komen gaat.

 

Combinatie met PKF Wallast

Al dit leuks moet ik uiteraard wel combineren met werken bij PKF Wallast, volleyballen en al die andere leuke dingen die ik eerder al noemde. Dit is niet altijd even makkelijk want er gaat een hoop tijd zitten in het instuderen van de nummers, maar waar een wil is, is een weg. En die wil is meer dan aanwezig! Dus in de auto als ik in de file sta richting kantoor en ook weer terug naar huis gaat de muziek aan en oefen ik tot ik een ons weeg. Thuis nog even vrolijk verder totdat vriendlief roept: nu is het wel mooi geweest, zullen we gaan eten? Tot we op donderdag weer met z’n allen bij elkaar mogen komen en daar met een groep van zo’n 80 vrouwen/mannen weer mogen laten horen hoe we zijn gegroeid in de afgelopen week (en in de pauze en na afloop natuurlijk heerlijk de oren van elkaars hoofd kunnen kletsen, het blijft immers een hobby!).

 

Zingen voor een publiek vergt wat van je zelfvertrouwen en dat kan ik mooi gebruiken in m’n werk bij PKF Wallast. Klanten uitleggen waarom zo’n juridische structuur voor hen nou eigenlijk wenselijk is en aan de onderhandelingstafel bij een transactie de wederpartij overtuigen waarom die specifieke bepalingen toch echt in het contract thuis horen. Uiteraard kan ik m’n werkervaring ook goed kwijt binnen het koor. Als er een juridische vraag is, weet men mij tegenwoordig feilloos te vinden.

 

Mocht je nou nog twijfelen om ook te gaan zingen (ergens anders dan onder de douche), dan kan ik alleen maar zeggen: trek ook die stoute schoenen aan, smeer je keel, poets je schoenen en trek je mooiste kleren aan en dan hup dat podium op. De energie die je krijgt als het publiek gaat staan na afloop van een show geeft genoeg energie om weer een paar maanden te werken, te repeteren, te vlammen in je sport en weer klaar te staan voor de volgende show. Toitoitoi!

Collega's vertellen

 

In deze column zetten we iedere maand een collega in het zonnetje met een bijzondere hobby of  nevenactiviteit naast het werk bij PKF Wallast. 

Thomas Oppe bouwt een school in Ghana!

Thomas Oppe, ICT medewerker sinds 2019, zet zich sinds kort in als projectleider voor het goede doel: The Next Smile. Zijn taak? Een school bouwen in Ghana!

Megan over haar ervaring met PKF Wallast

Hobby’s als het maken van portretten en synchroonzwemmen. Daarnaast heeft ze ook een eigen bedrijf. Maak kennis met onze nieuwe collega Megan de Jong die sinds 1 februari [...]

Hobby's van Martijn

Martijn Domburg werkt sinds oktober 1999 in de samenstelpraktijk bij PKF Wallast in Rotterdam. Naast zijn werk heeft hij ook hobby’s waar hij zijn vrije tijd mee vult. [...]
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties