De paardendroom van Patricia van Veldhuizen is uitgekomen

Patricia van Veldhuizen is sinds maart 2018 werkzaam als senior assistent audit bij PKF Wallast in Woerden. Naast haar werk bij ons, rijdt Patricia al sinds haar 8e paard en had als droom om haar eigen paard te kunnen kopen.

Sinds mijn 8e rijd ik paard op Manege de Burght in Barneveld. Mijn eerste herinnering aan de paardensport is een ponykamp op de manege samen met mijn zusje. We zijn toen helemaal verliefd geworden op de paardensport. Met een paar vriendinnetjes zijn we daarna nog vaker op ponykamp geweest, dat was altijd erg leuk en gezellig. Het leuke van de paardensport vind ik dat ondanks dat het een “individuele” sport is, ik dat niet zo ervaar. Veel van mijn vriendinnen spreek ik namelijk tijdens het paardrijden omdat we gezamenlijk lessen volgen.

 

Net als ieder paardenmeisje was het ook mijn droom om later mijn eigen paard te kunnen kopen. Toen ik ben gestart op Nyenrode in 2015, kreeg ik mijn eerste “grote mensen baan” (met een vast salaris) en kwam die droom wat dichterbij. Om er zeker van te zijn dat het werk en de studie bij me paste heb ik toen wel even gewacht. Nu heb ik iets meer dan vier jaar mijn eigen paard, Chiel. Chiel is een 13-jarige KWPN-er met een schofthoogte van 1,76m die ik op Valentijnsdag in 2016 heb opgehaald in de buurt van Breda. Chiel staat overdag lekker buiten tussen de andere paarden en ’s nachts op stal. Wij hebben zo’n 70 paarden op de manege en deze staan met zijn allen samen in een zogeheten ‘paardenvrijloopstal’.

 

Het liefst ga ik met Chiel crossen (dit is springen op een outdoor terrein met vaste hindernissen zoals over boomstammen en picknicktafels). Ook springen doe ik graag met hem. Dressuur rijd ik ook maar dat vind ik het minst leuk. Ik rijd niet veel wedstrijden maar als ik dat doe zijn dit met name springwedstrijden en soms een keer een cross. Tijdens een wedstrijd of cross loop ik altijd eerst het parcours met mijn zus en dan bespreken we waar ik tijdens het rijden op moet letten.

 

De leukste ervaring met mijn paard is een strandrit van een paar jaar terug. Dat was als verrassing voor een vriendin van mij, voor haar verjaardag. Mijn ouders hebben toen de paarden naar het strand gebracht met de trailer en ik ben met mijn vriendin naar het strand gereden. Toen we daar waren was ze heel erg verrast dat ze opeens haar eigen paard zag. Dat was een hele gave ervaring.

 

Ik rijd zo’n 4 à 5 keer in de week paard en ben dan in totaal zo’n anderhalf tot twee uur zoet. Ik rijd op maandag in een dressuurles en op donderdag heb ik springles. Vaak lukt het mij in combinatie met het werk wel goed om naar de lessen te gaan. Doordat ik de vrijheid krijg om mijn tijd in te plannen zoals mij dat uitkomt, kan ik vaak op donderdag op tijd weg. Daarnaast heb ik vaak een beetje hulp van mijn vriendinnen die dan alvast mijn paard klaar maken. Als ik wel eens wat verder weg zit voor werk of zelfs een paar dagen in een hotel voor een cliënt, dan heb ik ook het geluk dat er anderen zijn die mijn paard willen verzorgen. Afhankelijk van hoe het loopt op werk ga ik minimaal twee keer doordeweeks naar mijn paard.

 

In vergelijking met vroeger is het paardrijden voor mij nu ook vaak een uitlaatklep. Als ik dan een drukke dag heb gehad op werk kan ik dan helemaal tot rust komen bij de paarden. Paarden reageren heel erg op je gedrag, dus als ik niet rustig word merk ik dat direct aan mijn paard.

 

Ik denk dat het heel belangrijk is om naast het werk ook tijd en energie te besteden aan je hobby. Dus dat raad ik zeker iedereen aan. Een paard kost best veel tijd, maar met een beetje doorzettingsvermogen is dat goed te combineren met het werken bij PKF Wallast.

Collega's vertellen

 

In deze column zetten we iedere maand een collega in het zonnetje met een bijzondere hobby of  nevenactiviteit naast het werk bij PKF Wallast. 

Dagboek van een recruiter

Tim van Pelt, al drie jaar werkzaam bij PKF Wallast als recruiter, neemt jullie mee in zijn werkdag in coronatijd! 

Thomas Oppe bouwt een school in Ghana!

Thomas Oppe, ICT medewerker sinds 2019, zet zich sinds kort in als projectleider voor het goede doel: The Next Smile. Zijn taak? Een school bouwen in Ghana!

Megan over haar ervaring met PKF Wallast

Hobby’s als het maken van portretten en synchroonzwemmen. Daarnaast heeft ze ook een eigen bedrijf. Maak kennis met onze nieuwe collega Megan de Jong die sinds 1 februari [...]
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties