Hobby's van Martijn

Martijn Domburg werkt sinds oktober 1999 in de samenstelpraktijk bij PKF Wallast in Rotterdam. Naast zijn werk heeft hij ook hobby’s waar hij zijn vrije tijd mee vult. Bij de ene hobby staat hij zelf in de spotlights namelijk het hardlopen en bij de andere filmt hij de mensen die in de spotlights staan: het opnemen van voetbalwedstrijden.

Een van mijn hobby’s is het opnemen van voetbalwedstrijden van het eerste elftal van een amateurvereniging. Die hobby is ontstaan nadat ik een keer had aangeboden om een videoverslag te maken van een promotiewedstrijd. Ik wilde kijken of dat me met de huidige moderne technieken zou lukken een samenvatting te maken op de manier zoals NOS dat doet, maar dan zonder commentaar. Dat was toen redelijk gelukt maar natuurlijk nog niet perfect. Na die dag is mij gevraagd of ik af en toe nog eens zo’n videoverslag wilde maken. Al snel werd het elke competitiewedstrijd. Bij deze hobby moet ik mij sinds 2018 houden aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Iedereen binnen de club waarvoor ik film, weet dat ik video-opnames maak en dat het na afloop op YouTube staat. Daar heeft niemand bezwaar tegen al staat die mogelijkheid open op YouTube. De tegenstander breng ik op de hoogte door vooraf contact te leggen met een contactpersoon die vervolgens de spelersgroep informeert. Er is nog nooit bezwaar tegen de opnames geweest. Door zo te handelen waarborg ik de privacy van de spelers in voldoende mate zoals PKF Wallast alles in het werk stelt om de privacy van onze cliënten te waarborgen.

Bij het filmen maak ik gebruik van een statief en een normale videocamera. Bij het monteren van de samenvatting maak ik gebruik van titels zoals opstellingen en vertraagde herhalingen. Daar komt mijn handigheid van applicatiebeheerder goed van pas.

 

Actief ben ik van de conditiesporten zoals zwemmen en hardlopen. Mijn liefde voor hardlopen is ontstaan door een collega die ooit de RoDeRun had bedacht als variant op de bekende RoPaRun. Tien jaar lang hebben wij in estafetteteams gelopen van de vestiging Rotterdam naar de vestiging Delft. Om daaraan mee te doen ben ik gaan trainen en is hardlopen een hobby geworden. Als vervanger voor de RoDeRun doen wij als collega’s tegenwoordig jaarlijks in teams mee aan de Feyenoord Foundation Run en de Golden Ten Loop (in het gezellig drukke centrum van Delft).

 

Het combineren van het werken bij PKF Wallast en mijn hobby’s is prima gescheiden te houden. Het filmen en maken van de videoverslagen doe ik op zaterdag en het hardlopen doe ik ook meestal in het weekend. Sinds wij in coronatijden thuiswerken ga ik soms ook na mijn werkdag even hardlopen voor een frisse neus en wat beweging.

Sarah Belkadi haar eerste werkweek

Maak kennis met onze nieuwe audit collega: Sarah Belkadi! Vandaag hebben wij Sarah gevraagd om haar verhaal te vertellen. Wie is Sarah? Hoe is ze bij PKF Wallast [...]

Hardlopen voor Stichting Ushersyndroom

Elmer van Lienen, werkzaam als adviseur in Amsterdam, doet voor het eerst iets wat hij nooit heeft gedaan. Hardlopen voor het goede doel. Dat doet hij met één [...]

Stefaan werkt als vrijwilliger bij Madurodam en Opera2Day

Stefaan Rodts, CEO van PKF Wallast, zet zich naast zijn werk bij PKF Wallast ook in als vrijwilliger bij Stichting Madurodam en Opera2Day.
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties