Ilias Maatich zet zich in als ambassadeur van Stichting IMC Weekendschool

Ilias Maatich is sinds oktober 2018 werkzaam als junior assistent audit bij PKF Wallast in Delft. Naast zijn werk bij ons, zet hij zich sinds 2016 ook in als ambassadeur van Stichting IMC Weekendschool.

Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Stichting IMC Weekendschool is actief op bijna 54 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni. IMC Alumni is naast een netwerk van oud-leerlingen vooral een platform voor verdieping, ondersteuning en professionele uitwisseling.

 

Het hele jaar door krijgen leerlingen les van professionals die enthousiast zijn over hun vak. De gastdocenten laten de kinderen alle aspecten van een beroepsgroep zien. Zo komen er voor het vak Recht niet alleen rechters maar ook advocaten en griffiers. Op deze manier zien de leerlingen over de volle breedte wat de maatschappij hun te bieden heeft en wat ze zelf kunnen doen.

 

De stichting laat nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Dit zijn ervaringen die bijblijven en hiermee wordt de horizon verbreed. Zo stimuleert Stichting IMC Weekendschool het lef van de leerlingen en biedt hen een ijzersterk netwerk. De jongeren krijgen de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

 

Bij de Stichting IMC Weekendschool vertel ik over de impact van het weekendschoolonderwijs en ik vertegenwoordig de stichting waar nodig. Daarnaast heb ik een schooljaar op zondag voor de klas gestaan als klassendocent voor eerstejaars leerlingen van IMC Weekendschool. Ook heb ik een aantal keer geholpen als begeleider bij IMC On Tour, het programma voor nieuwkomers. Momenteel ben ik als captain van de connectie Finance bij IMC Alumni verantwoordelijk voor het initiëren en organiseren van evenementen voor alumni met interesse in het vakgebied Finance.

 

Waarom Stichting IMC Weekendschool?

Ik ben zelf oud-leerling van de IMC Weekendschool en heb het 3-jarige traject succesvol afgerond. Na de Weekendschool wilde ik iets terugdoen voor de stichting en zet mij daarom nog steeds in. Ook haal ik veel energie uit de zondagen door de motivatie en nieuwsgierigheid van de leerlingen. Daarnaast haal ik  inspiratie uit het enthousiasme van de gastdocenten die zo gepassioneerd over hun vakgebied vertellen.

 

Een aantal jaar terug ben ik gevraagd als gastdocent bij IMC On Tour, dit is het programma van IMC Weekendschool voor nieuwkomerskinderen in Nederland. Het was vooraf voor mij een verrassing maar koningin Máxima bezocht die dag de les! De leerlingen konden de Koningin vragen stellen en de Koningin vertelde hoe ook zij Nederlands heeft moeten leren. Ook vertelde de Koningin wat zij het moeilijkst vond. Dat was juist voor deze leerlingen zo waardevol, omdat zij zo konden zien dat voor hen alles mogelijk is.

 

Combinatie met PKF Wallast

Naast mijn werk bij PKF Wallast studeer ik deeltijd bij Nyenrode Business Universiteit. De studie, werk en IMC Weekendschool is bij elkaar best veel, maar als je een goede balans vindt en reëel blijft is het mogelijk. Daarnaast is IMC Weekendschool flexibel en op vrijwillige basis.

 

Iedereen kan zich als gastdocent aanmelden om wat te vertellen over hun eigen beroep. Daarnaast is het ook mogelijk om als begeleider een groepje leerlingen tijdens een gedeelte van de lessen te ondersteunen. Tot slot kun je eventueel als vrijwilliger bijles geven aan een leerling of mentor worden voor een oud-leerling.

 

Als je enthousiast bent geworden en meer informatie wilt over Stichting IMC Weekendschool en je wilt je ook graag inzetten, dan kun je uiteraard contact opnemen met mij!

Collega's vertellen

 

In deze column zetten we iedere maand een collega in het zonnetje met een bijzondere hobby of  nevenactiviteit naast het werk bij PKF Wallast. 

De paardendroom van Patricia van Veldhuizen is uitgekomen

Patricia van Veldhuizen is sinds maart 2018 werkzaam als senior assistent audit bij PKF Wallast in Woerden. Naast haar werk bij ons, rijdt Patricia al sinds haar 8e paard en had [...]

Daniëlle Bubberman over haar voorliefde voor muziek

Daniëlle Bubberman is sinds december 2017 werkzaam als bedrijfsjurist bij PKF Wallast in Rotterdam. Naast haar werk bij ons, heeft Daniëlle een voorliefde voor muziek en zingt in [...]

Manon Aarsen komt in actie voor korfbalvereniging HKC Haarlem

Manon Aarsen is sinds 1 juli 2019 werkzaam als assistent accountancy bij PKF Wallast in Amsterdam. Naast haar werk bij ons, speelt zij sinds haar zevende korfbal en [...]
2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties