Manon Aarsen komt in actie voor korfbalvereniging HKC Haarlem

Manon Aarsen is sinds 1 juli 2019 werkzaam als assistent accountancy bij PKF Wallast in Amsterdam. Naast haar werk bij ons, speelt zij sinds haar zevende korfbal en komt al vijf jaar in actie voor korfbalvereniging HKC Haarlem.

Ik begon met korfbal toen ik een jaar of zeven was. Ik heb voor deze sport gekozen, omdat het een gemengde sport is. Ik vind dit leuk, omdat je met mannen en vrouwen in hetzelfde team speelt. Daarnaast is het een sport waar je niet één functie bekleed. Je speelt korfbal namelijk in twee vakken. Elke twee doelpunten wissel je van vak en word je dus van aanvaller, verdediger en andersom. Tot slot speel je in de zomer op het veld en in de winter in de zaal, deze afwisseling vind ik ook fijn.

 

Op dit moment speel ik in de selectie van HKC Haarlem. We trainen twee keer per week ander halfuur. Op zaterdag spelen we een wedstrijd van 2 x 30 minuten.  

 

Naast het spelen in de selectie, doe ik verschillende werkzaamheden voor de vereniging. Elk jaar gaan we met de jeugdleden op kamp tijdens Pinksteren. Ik ga dan met ongeveer vijftien andere leden als leiding mee op dit kamp. Dat is echt een weekend lang groot feest. Vorig jaar heb ik geholpen met het organiseren van een schoolkorfbaltoernooi en ik train elke zaterdagochtend de kangoeroes. Dat zijn de kleinste leden (3 tot 6 jaar oud) van onze vereniging. We doen leuke spelletjes maar proberen ze ook alvast te leren gooien/vangen en in de korf te scoren.

 

De grootste vrijwilligerstaak die ik voor de vereniging doe is deelnemen aan de technische commissie. Sinds oktober 2017 maak ik onderdeel uit van deze commissie en ben verantwoordelijk voor de senioren. De technische commissie houdt zich met enorm veel zaken bezig om te zorgen dat iedereen met plezier kan korfballen. We maken met de hele commissie de teamindeling van de kinderen elk jaar. Aangezien we op het veld en in de zaal trainen en spelen moeten we zorgen dat we voor elk team zaalruimte geregeld hebben in de winter. We plannen wedstrijden in en proberen er zoveel mogelijk voor te zorgen dat de trainers hun eigen team kunnen coachen, maar ook weer op tijd klaar zijn om hun eigen wedstrijd te kunnen spelen.

 

Dit seizoen zijn we erg veel tijd kwijt aan het zoeken van een nieuwe trainer voor onze selectie. Deze zoeken we altijd van buiten de vereniging.  Hierdoor hopen we onze selectie beter te maken zodat we steeds een stapje hoger kunnen spelen.

 

Waarom vrijwilligerswerk bij een sportclub?

 

Op dit moment ben ik ongeveer vijf jaar werkzaam als vrijwilliger voor HKC Haarlem. Ik vind het fijn om te doen voor mijn vereniging. Het brengt namelijk veel waardering met zich mee.

 

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt om de vereniging te helpen. Als er in een vereniging niemand zit die aan vrijwilligerswerk doet, dan kan een vereniging niet blijven bestaan. Of je nou in een commissie zit, training geeft of een paar keer per jaar achter de bar staat, elke hulp is fijn en wordt heel erg gewaardeerd.

 

Combinatie met PKF Wallast

 

Het verschilt enorm per maand en per seizoen hoeveel tijd ik kwijt ben aan vrijwilligerswerk. Ik hou niet bij hoeveel tijd het mij kost. Als ik dat zou doen, dan denk ik dat ik wel schrik hoeveel tijd dit is. Ik denk dat ik op dit moment ongeveer 20 uur per maand bezig ben met mijn vrijwilligerswerk.

 

Momenteel werk ik vier dagen per week bij PKF Wallast en studeer ik nog één dag in de week. Door goed te plannen, is het goed te combineren.

 

Zoals ik net al zei, is het belangrijk voor het bestaan van een vereniging dat veel mensen vrijwilligerswerk doen. Het hoeft niet veel tijd te kosten. Het is maar hoeveel tijd je eraan wilt besteden maar alles is mooi meegenomen. Daarom raad ik het ook iedereen aan om iets te doen voor zijn/haar vereniging.

 

De korfbalvereniging voelt als een familie voor mij. Ik probeer zoveel mogelijk vrijwilligerswerk te plannen op trainingsdagen. Dinsdagavond en donderdagavond hou ik mijn hele avond vrij terwijl ik pas laat op de avond train. Hierdoor hou ik mijn dagen dat ik niet sport ook zoveel mogelijk vrij van vrijwilligerswerk.

 

Als je meer wilt weten over mijn ervaring als vrijwilliger bij een sportvereniging, dan kun je contact opnemen met mij!

Collega's vertellen

 

In deze column zetten we iedere maand een collega in het zonnetje met een bijzondere hobby of  nevenactiviteit naast het werk bij PKF Wallast. 

Thomas Oppe bouwt een school in Ghana!

Thomas Oppe, ICT medewerker sinds 2019, zet zich sinds kort in als projectleider voor het goede doel: The Next Smile. Zijn taak? Een school bouwen in Ghana!

Megan over haar ervaring met PKF Wallast

Hobby’s als het maken van portretten en synchroonzwemmen. Daarnaast heeft ze ook een eigen bedrijf. Maak kennis met onze nieuwe collega Megan de Jong die sinds 1 februari [...]

Daniëlle van der Kooi over het zijn van een participatieouder

Volle gangen met kinderen die gierend en brullend naar hun lokaal toe stormen. Gelach uit een klaslokaal en zwetende leerlingen tijdens gym. Dat klinkt niet onbekend voor Daniëlle [...]
2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties