Sarah Belkadi haar eerste werkweek

Maak kennis met onze nieuwe audit collega: Sarah Belkadi! Vandaag hebben wij Sarah gevraagd om haar verhaal te vertellen. Wie is Sarah? Hoe is ze bij PKF Wallast terecht gekomen? En hoe is haar eerste werkweek verlopen? Lees vooral verder om antwoord op deze vragen te krijgen!

Sarah Belkadi is 24 jaar oud en woont in Amsterdam. Zij is afgestudeerd aan de opleiding Finance en Control aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel volgt zij een premaster aan de Nyenrode Universiteit. Verder zijn haar hobby’s met vrienden naar de film gaan, shoppen en lekker een drankje ergens doen.

Haar zoektocht naar een baan begon tijdens de laatste fase van haar studie. Sarah had toen een bijbaan bij de Albert Heijn, maar toen ze bijna afstudeerde en bezig was met het zoeken naar een premaster begon ze na te denken over wat ze precies wilde gaan doen in de toekomst. Ze kwam tot de conclusie dat ze er echt aan toe was om een eerste stap te zetten in haar carrière. Samen met een collega waarmee ze destijds bij de Albert Heijn werkte, zijn ze naar de bedrijvenmarkt geweest om te kijken naar de baanmogelijkheden. Daar maakte ze kennis met PKF Wallast. PKF Wallast had die dag zo een goede indruk achtergelaten dat Sarah ze gelijk op haar lijstje had gezet. Haar collega was ook enthousiast dat hij kort na de bedrijvenmarkt gelijk startte bij PKF Wallast. Zij zelf was nog steeds aan het uitvogelen wat ze precies wilde doen en wat voor keuzes ze wilde gaan maken. Haar collega die inmiddels al was gestart bij PKF Wallast overtuigde haar ervan om gewoon te solliciteren. Hij zag haar heel erg passen binnen het bedrijf. Ook noemde hij dingen op over PKF Wallast, zoals de werk- en privébalans en hoe erg ze rekening houden met studenten. Dat laatste merkte ze ook op, omdat haar collega bijvoorbeeld tijdens zijn tentamens vrij kreeg van werk. Dat was toen voor Sarah echt meer dan genoeg om te weten dat PKF Wallast wel echt de plek is waar ze wilde komen werken. Het toffe is ook dat haar sollicitatieproces heel snel is gegaan. Omdat ze via haar collega binnen was gekomen, kon ze gelijk ook op gesprek gekomen en diezelfde dag nog had Sarah een contract gekregen.

Dan komen we aan bij Sarah haar eerste werkdag. In het kort: ze voelde zich gelijk thuis. “Ik ben heel goed ontvangen en iedereen wist ook van mijn komst af. Ik kreeg gelijk mijn laptop en spullen,” aldus Sarah. Ondanks dat ze op de audit afdeling werkt, heeft ze ook contact gehad met allemaal andere afdelingen. “De collega’s zijn allemaal heel open en iedereen nam zijn tijd om zich voor te stellen en me op mijn gemak te stellen. Ik wist na de eerste dag eigenlijk echt al dat ik de juiste keuze heb gemaakt,” vertelt Sarah. Wat ze ook heel fijn vond is dat ze op haar eerste werkdag gelijk een taak toegewezen kreeg: “Een fijn gevoel om te weten dat PKF Wallast vertrouwen in me heeft.”

 

Een laatste tip die ze studenten/afgestuurde wil meegeven is kijk echt verder naar baanmogelijkheden en ga vooral naar de bedrijvenmarkt!  

Podcast: #1 Werken bij PKF Wallast - Onze recruiters

PKF Wallast is een accountant- en adviesorganisatie met kantoren in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Woerden. In deze podcast leer je ons een beetje kennen. Twee collega's stellen elkaar [...]

Maak kennis met onze nieuwe collega Hugo Lamens

Sinds januari 2022 heb ik het roer weer om gegooid van Brabant naar Rotterdam. Mijn roots liggen in de accountancy in het Rotterdamse en ik kreeg bij PKF [...]

Sarah Belkadi haar eerste werkweek

Maak kennis met onze nieuwe audit collega: Sarah Belkadi! Vandaag hebben wij Sarah gevraagd om haar verhaal te vertellen. Wie is Sarah? Hoe is ze bij PKF Wallast [...]
2022 2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties