Stefaan werkt als vrijwilliger bij Madurodam en Opera2Day

Stefaan Rodts, CEO van PKF Wallast, zet zich naast zijn werk bij PKF Wallast ook in als vrijwilliger bij Stichting Madurodam en Opera2Day.

Stefaan besteedt naast het werken bij PKF Wallast ongeveer 10-20 uur per maand aan vrijwilligerswerk als bestuurslid bij Stichting Madurodam en in zijn rol als lid van de Raad van Toezicht bij Opera2Day. Stefaan kan zijn werk bij PKF Wallast goed combineren met zijn vrijwilligerswerk. “De vergaderingen vinden veelal ’s avonds of soms in het weekend plaats, omdat de andere bestuursleden ookdoor de weeks - tijdens kantooruren - werkzaam zijn. Gemiddeld besteed ik zo’n twee vakantiedagen hieraan.”

 

Iedereen kent Madurodam van het park met miniaturen in Den Haag. Wat niet iedereen weet is dat het ook een oorlogsmonument is als levende herinnering aan de oorlogsheld George Maduro. Daarnaast is Madurodam eigenlijk een social enterprise. Het geld wat met het park verdiend wordt gaat via een vermogensfond naar de Stichting Madurodam Kinderfonds, waar het veel verschillende initiatieven financieel ondersteunt om kinderen te helpen ontwikkelen en te stimuleren om bij te kunnen dragen aan de maatschappij. De Madurodam groep wil jong en oud inspireren tot grootste daden - hoe klein ook – voor een betere wereld. In feite deed George Maduro dat ook. Sinds de oprichting is zo’n 36 miljoen euro al uitgekeerd aan mooie initiatieven. Als bestuurslid van de stichting houdt Stefaan dus niet alleen toezicht op het park, maar bewaakt ook de ‘purpose’ van de Madurodam groep.

 

Bij Opera2Day is Stefaan RvT-lid en sparring partner voor de directie. Als RvT-lid houdt Stefaan ‘toezicht’ op Opera2day: een jong opera gezelschap uit Den Haag, dat probeert een breed publiek te winnen voor het genre. Opera2Day probeert ‘vroege’ opera te plaatsen in de huidige omgeving en tijd. “De producties zijn altijd heel bijzonder en verrassend.”

 

De reden waarom Stefaan ervoor heeft gekozen om vrijwilligerswerk te doen?

“Ik vind het leuk om mijn ervaring en vaardigheden op een andere manier in te zetten voor de maatschappij. Niet alleen geeft het mij veel voldoening, maar ik leer ook veel van deze andere omgevingen,”

 

Tot slot raadt Stefaan het iedereen aan om zich in te zetten als vrijwilliger. “Van medici begreep ik dat vrijwilligerswerk kan helpen om gezonder, vrolijker en relaxter te zijn. Maar het belangrijkste is dat je wel iets moet doen wat bij je past. En het hoeft niet allemaal ‘groot’ te zijn. Kleine bijdragen kunnen ook iets groots zijn.”

Podcast: #1 Werken bij PKF Wallast - Onze recruiters

PKF Wallast is een accountant- en adviesorganisatie met kantoren in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Woerden. In deze podcast leer je ons een beetje kennen. Twee collega's stellen elkaar [...]

Maak kennis met onze nieuwe collega Hugo Lamens

Sinds januari 2022 heb ik het roer weer om gegooid van Brabant naar Rotterdam. Mijn roots liggen in de accountancy in het Rotterdamse en ik kreeg bij PKF [...]

Sarah Belkadi haar eerste werkweek

Maak kennis met onze nieuwe audit collega: Sarah Belkadi! Vandaag hebben wij Sarah gevraagd om haar verhaal te vertellen. Wie is Sarah? Hoe is ze bij PKF Wallast [...]
2022 2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties