Thomas Oppe bouwt een school in Ghana!

Thomas Oppe, ICT medewerker sinds 2019, zet zich sinds kort in als projectleider voor het goede doel: The Next Smile. Zijn taak? Een school bouwen in Ghana!

Net als velen, begon Thomas het jaar met het bepalen van zijn goede voornemens. Sommige goede voornemens worden niet langer dan twee weken volgehouden maar gelukkig geldt dit niet voor het goede voornemen van Thomas. Op 1 januari 2021 is hij begonnen met een nieuw project voor het goede doel The Next Smile. Het doel van The Next Smile is om kinderarbeid wereldwijd uit te bannen en ervoor te zorgen dat alle kinderen die nu werken de kans krijgen om naar school te gaan. Thomas gaat aan de slag als projectleider om een school te bouwen in Ghana.

 

"Dit goede doel is opgericht door een oud klasgenoot van mij. Nadat hij zelf de negatieve gevolgen van de coronacrisis in zag, besloot hij om iets goed te doen voor de wereld. Hij heeft hiervoor het afgelopen jaar geld ingezameld en is datzelfde jaar naar Tanzania gegaan om een school te bouwen. Dit inspireerde mij enorm, het is ook de reden dat ik hem ben gaan helpen."

 

Thomas vindt het nog altijd schokkend om te zien hoeveel kinderarbeid nog steeds voorkomt en

hoe je als individu een bijdrage kan leveren om dit te verbeteren. "Een school bouwen en kennis over het proces verkrijgen is echt een stuk simpeler dan je denkt. Je kunt op genoeg plekken vragen stellen over bijvoorbeeld wettelijke restricties. Daarnaast zijn er veel mensen bereid om mij hierbij te helpen."

 

Thomas werkt voornamelijk in de avonduren aan dit project, hij kan het daardoor goed combineren met zijn werk bij PKF Wallast. "Het zijn wel extra verantwoordelijkheden maar vooral nu in de coronatijd heb ik extra veel vrije tijd om mij hierop te focussen".

 

"Het geeft mij enorm veel energie! Aan het einde van de rit kan ik met trots terugkijken naar wat ik heb bijgedragen met het bouwen van deze school."

 

Mocht je meer informatie willen over The Next Smile of het project van Thomas. Neem dan contact op met Thomas via: 06-82 70 14 03.

 

Podcast: #1 Werken bij PKF Wallast - Onze recruiters

PKF Wallast is een accountant- en adviesorganisatie met kantoren in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Woerden. In deze podcast leer je ons een beetje kennen. Twee collega's stellen elkaar [...]

Maak kennis met onze nieuwe collega Hugo Lamens

Sinds januari 2022 heb ik het roer weer om gegooid van Brabant naar Rotterdam. Mijn roots liggen in de accountancy in het Rotterdamse en ik kreeg bij PKF [...]

Sarah Belkadi haar eerste werkweek

Maak kennis met onze nieuwe audit collega: Sarah Belkadi! Vandaag hebben wij Sarah gevraagd om haar verhaal te vertellen. Wie is Sarah? Hoe is ze bij PKF Wallast [...]
2022 2021 2020 2019 2018 2017
 

Gerelateerde publicaties