Binnen PKF Wallast kan je veel leren in een korte tijd

Mijn naam is Wesley Maquiné en ik ben sinds 1 maart 2021 in dienst bij PKF Wallast als assistent-accountant. Ik ben hier gekomen nadat ik via LinkedIn werd benaderd. Na een heel leuk sollicitatiegesprek kreeg ik meteen het gevoel van openheid en professionaliteit van PKF Wallast. Ik hoefde er daardoor ook niet lang over na te denken. PKF Wallast werd mijn nieuwe werkgever!

Dat maakt werken bij PKF Wallast heel leerzaam; je leert veel zaken door ze te doen

Mijn werkstudentschap bij PKF Wallast is het eerste moment geweest dat ik in aanraking kwam met fiscaal werk. Alles was nieuw voor mij en ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van de werkzaamheden. Vanaf moment één kreeg ik relatief veel verantwoordelijkheid, maar gelukkig ook de begeleiding die daarbij hoort. Ik was direct onderdeel van het team.

Het werkstudentschap was voor mij het moment om het brede fiscale werkgebied te ondervinden en erachter te komen wat ik wil. PKF Wallast is hiervoor de perfecte keuze en heeft mij hier altijd in ondersteund. PKF Wallast heeft mij allerlei facetten van het fiscaal recht laten zien en meemaken. Daarnaast heb ik alle tijd gekregen om te bepalen welke richting ik uiteindelijk op zou willen gaan. In mijn optiek is dat ook hetgeen waar PKF Wallast zich in onderscheidt. De diversiteit in de werkzaamheden en de mogelijkheid om de breedte van het vak te kunnen zien voordat je een bepaalde richting in wordt geduwd. Op die manier hebben veel mensen op kantoor ook kennis van veel verschillende gebieden. Een bepaalde dynamiek die erg stimuleert om dit zelf ook te willen.

Los van de inhoudelijke werkzaamheden, zorgen je collega’s ook voor het plezier in je werk. Sinds we weer naar kantoor mogen, zijn de uitjes exponentieel toegenomen. Je merkt dat iedereen het gemist heeft en ook behoefte heeft om weer activiteiten met elkaar te ondernemen. Dit gebeurt niet alleen per vestiging, maar ook alle kantoren tezamen. Op die manier bestaat er eigenlijk geen afstand meer tussen kantoren en heb je een heel grote groep leuke en gezellige collega’s om activiteiten mee te ondernemen.

Inmiddels ben ik ruim anderhalf jaar verder. Van beginnen in coronatijd en weinig contact met je nieuwe collega’s, naar iedere vrijdagmiddag de vrijdagmiddagborrel met je collega’s. Er kan veel gebeuren in korte tijd. En binnen PKF Wallast kan je ook veel leren in korte tijd. Zo werd ik al vrij snel op een complexe opdracht gezet waarbij er sprake is van de verwerking van een overname. Iets wat ik nog nooit was tegengekomen. Door de goede begeleiding door mijn collega’s is mij stap voor stap uitgelegd hoe de casus opgepakt diende te worden. En nu, ruim een jaar later heb ik een vergelijkbare casus nagenoeg zelfstandig uitgewerkt. Dat maakt werken bij PKF Wallast heel leerzaam; je leert veel zaken door ze te doen. En omdat er zo veel variatie is in de cliënten, kom je van alles tegen. Dat zorgt er ook voor dat ik leuke en leerzame opdrachten krijg voor mijn praktijkopleiding voor de AA-titel.

Naast het leerzame aspect, ervaar ik het werken binnen PKF Wallast ook als heel gezellig. Ik heb leuke collega’s die altijd wel even in zijn voor een praatje. Er heerst een open sfeer en er is totaal geen sprake van een hiërarchische structuur; iedereen is net zo aanspreekbaar. Daarom voelt de organisatie ook als heel persoonlijk.

Het leukste aan werken bij PKF Wallast vind ik de combinatie van het leerzame aspect en de goede begeleiding en de gezellige en open sfeer. De mooie en toffe uitjes die we hebben gedaan (Boedapest was echt geweldig!) maken PKF Wallast met recht een Great Place to Work.

Wesley Maquiné
Assistent accountant

Wesley is sinds 1 maart 2021 werkzaam bij PKF Wallast als assistent accountant. Zijn eerste speerpunt is het behalen van de AA titel. In de tussentijd wil hij uitgroeien tot de sparringpartner en adviseur van zijn cliënten, mede door het verbreden van zijn fiscale kennis.

Collega van Wesley worden?

Benieuwd of we een passende vacature voor jou hebben? Bekijk onze vacaturepagina of neem vrijblijvend contact op met onze recruiters om je carrièremogelijkheden te bespreken.

Accountancy

Als accountant bij PKF Wallast denk je mee met de cliënt, inspireer je haar en neem je de administratieve werkzaamheden uit handen zodat zij zich kan focussen op ondernemen. Door regelmatig op locatie bij de cliënt te zijn, zorg je voor de juiste en tijdige informatie zodat de cliënt grip houdt op haar activiteiten.

Amsterdam

Mercuriusplein 1
2132 HA Hoofddorp

Postadres
Postbus 74681
1070 BR Amsterdam

020 653 18 12

Amsterdam@pkfwallast.nl

Rotterdam

Schaardijk 372
2909 LA Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 84030
3009 CA Rotterdam

010 450 40 20

Rotterdam@pkfwallast.nl

Delft

Delftechpark 40
2628 XH Delft

Postadres
Postbus 332
2600 AH Delft

015 261 31 21

Delft@pkfwallast.nl

Woerden

Pompmolenlaan 9
3447 GK Woerden

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0348 416 262

Woerden@pkfwallast.nl

Alphen aan den rijn

Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0172 748 218

AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

© 2023 PKF Wallast

© PKF Wallast is a member of PKF International – a global network of independent firms.
PKF International Limited is a family of legally independent firms and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm or firms.
"PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International and member firms of the PKF International Network. They may not be used by anyone other than a duly licenced member firm of the Network.