Wendy gaat over 2 weken in de ring!

Op 14 april is het zo ver: dan gaat Wendy Koelewijn, samen met 13 andere amateurboksers, de ring in tijdens het White Collar Boxing Event. Wij gingen met haar in gesprek over de laatste voorbereidingen voor de wedstrijd.

Over twee weken is het zo ver, ben je er klaar voor?

“Ik heb er alles aan gedaan en ik heb zeker het gevoel dat ik stappen heb gemaakt in de verbetering van mijn techniek en hoe ik er mentaal in sta. Maar er echt helemaal klaar voor zijn dat ben je denk ik nooit. Je weet nooit wat het ‘in de ring staan’ met je doet, als alle ogen van het publiek op jou gericht zijn. Ik heb er zo lang naar toe geleefd, ik weet niet wat dat moment met mij gaat doen. . Gelukkig heb ik al eens ervaring op mogen doen tijdens een groot event, namelijk de presentatie tijdens het PKF Wallast cliëntevent vorig jaar.”

Wat ga je de komende twee weken nog doen?

“De komende tijd ga ik ervoor zorgen dat ik fit blijf, niet geblesseerd raak en ervan ga genieten. Daarnaast ben ik al 7 weken gestopt met alcohol drinken en raden ze me ook aan om  te mediteren om je mentaal voor te bereiden op de wedstrijd.”

Waar kijk je het meeste naar uit en waar zie je het meest tegen op tegenop?

“Ik denk dat ik het meeste op zie tegen de laatste ronde. Ik heb gemerkt tijdens de oefenwedstrijd dat het echt heel erg zwaar is. Je merkt dat je alle energie in de laatste ronde kwijt bent. Je moet dan nog een paar minuten, maar die lijken wel eeuwig te duren. Ik moet mezelf dan echt pushen om door te gaan en vol te houden en daar zie ik wel tegenop.

Ik heb natuurlijk veel zin in de wedstrijd, maar ik kijk ook uit naar het moment daarna wanneer je je realiseert dat je dit echt hebt gedaan. Het is een ‘once in a lifetime experience’ en ik heb het idee dat ik hier de rest van mijn leven trots op terug kan kijken.”

Je traint al 6 maanden samen met je tegenstander, geeft jou dat straks een voordeel?

“Je weet inmiddels wel van elkaar wat je sterke en zwakke punten zijn en daar probeer je rekening mee te houden. Ik heb me voorgenomen om mij niet teveel te focussen op haar zwakke punten, omdat ik daar niet afhankelijk van wil zijn. Je weet nooit wat het wedstrijdgevoel met je doet. Het kan zijn dat het je naar een hoger niveau tilt, maar ook andersom of dat het helemaal geen effect heeft. Ik probeer daarom zoveel mogelijk op mezelf te focussen.”

Je gaf aan dat er honderden mensen komen kijken, wie zijn dat allemaal?

“Voornamelijk sponsoren, Rotterdamse ondernemers en vrienden en familie van de boksers. Er komen ook zo’n 10 cliënten vanuit PKF Wallast waar ik voor werk. Er komt zelfs een cliënt uit de UK over gevlogen om de wedstrijd bij te wonen, dat is wel echt gaaf! Ik merk dat dit event heeft bijgedragen aan een verbetering in persoonlijke binding en enthousiasme tussen mij en mijn cliënten en we daardoor ook meer werk hebben gekregen. Dat is een mooie bijkomstigheid.

We wensen Wendy super veel succes en plezier tijdens het White Collar Boxing Event! Na de wedstrijd zullen we uiteraard delen hoe het is gegaan.”

​​​​​​​Meer over White Collar Boxing
White Collar Boxing ontstond in de beroemde New Yorkse boksschool van Jacky Gleason als een intensieve training voor ondernemers, directeuren en managers. Voormalig Europees bokskampioene Marichelle de Jong introduceerde White Collar Boxing in 2013 in Nederland. White Collar Boxing zet zich in voor het goede doel: Lymph&Co, een stichting die grensverleggend onderzoek ondersteunt om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren.

De vechtlust van de amateurboksers staat symbool voor het gevecht dat duizenden Nederlanders dagelijks leveren tegen lymfklierkanker. Lymfklierkanker treft ongeveer 1 op de 50 personen en alleen al in Nederland komen er jaarlijks meer dan 4.000 nieuwe patiënten bij. Nog steeds overlijden veel te veel mensen aan lymfklierkanker. Dat moet en dat kán beter, maar er is wel geld nodig om dat te bereiken.​​​​​​​

Help jij mee?
Wendy en Lymph&Co kunnen jouw financiële hulp goed gebruiken! Strijd jij met Wendy mee? Doneer dan via de onderstaande knop.

Jouw donatie zal door Lymph&Co ingezet worden voor onderzoek naar betere en effectievere behandelingen van lymfklierkanker.

Wendy Koelewijn
Belastingadviseur

Wendy is sinds 2020 werkzaam bij PKF Wallast als belastingadviseur en houdt zich bezig met het ondersteunen en adviseren van bedrijven op de generieke praktijk. “Mijn ambitie is om cliënten te voorzien van optimaal advies en daarnaast te blijven leren en groeien binnen mijn functie bij PKF Wallast”.

Collega van Wendy worden?

Benieuwd of we een passende vacature voor jou hebben? Bekijk onze vacaturepagina of neem vrijblijvend contact op met onze recruiters om je carrièremogelijkheden te bespreken.

Belastingadvies

Als belastingadviseur bij PKF Wallast werk je in de volle breedte van het vak en fungeer je als aanspreekpunt voor de cliënt. Als adviseur heb je een gevarieerde cliëntportefeuille waardoor je een verscheidenheid aan vraagstukken voorbij ziet komen.

Amsterdam

Mercuriusplein 1
2132 HA Hoofddorp

Postadres
Postbus 74681
1070 BR Amsterdam

020 653 18 12

Amsterdam@pkfwallast.nl

Rotterdam

Schaardijk 372
2909 LA Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 84030
3009 CA Rotterdam

010 450 40 20

Rotterdam@pkfwallast.nl

Delft

Delftechpark 40
2628 XH Delft

Postadres
Postbus 332
2600 AH Delft

015 261 31 21

Delft@pkfwallast.nl

Woerden

Pompmolenlaan 9
3447 GK Woerden

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0348 416 262

Woerden@pkfwallast.nl

Alphen aan den rijn

Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0172 748 218

AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

© 2023 PKF Wallast

© PKF Wallast is a member of PKF International – a global network of independent firms.
PKF International Limited is a family of legally independent firms and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm or firms.
"PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International and member firms of the PKF International Network. They may not be used by anyone other than a duly licenced member firm of the Network.