Audit voor non-profit organisaties

De praktijk van PKF Wallast bestaat naast assurance opdrachten voor middelgrote en grote ondernemingen voor een belangrijk deel uit assurance- en overige opdrachten bij verenigingen en stichtingen in de not-for-profitsector die een mooi doel nastreven.

Op dit moment werkt onze non-profit audit & assurance afdeling voor theaters, werknemers-, werkgeversorganisaties, Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen, fondsenwervende instellingen, instellingen die beroeps- en post-doctorale opleidingen verzorgen maar ook bij organisaties die kwalificeren als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) die streven naar wereldwijde persvrijheid, het versterken van jongeren in een achterstandspositie op de arbeidsmarkt en het bestrijden van armoede door samen met onafhankelijke vakbonden in ontwikkelingslanden de arbeidsomstandigheden van werknemers te verbeteren. De activiteiten van deze not-for-profit organisaties worden mede gefinancierd door middel van subsidies vanuit de nationale- en internationale publieke sector.

Je werkt veelal in kleine teams, meestal op locatie bij de cliënt. Opdrachten variëren van één tot drie weken, waarbij je jaarrekeningen controleert en andere assurance-opdrachten uitvoert zoals het controleren van subsidieverantwoordingen. Je bent nauw en intensief betrokken bij de opdrachten die je uitvoert waardoor je kansen en bedreigingen tijdig kan signaleren en hiermee een bijdrage levert in het  advies over de interne beheersing.

Naast de audit werkzaamheden kun je, als je dit leuk vindt, ook betrokken worden bij andere opdrachten. Hierbij kan je denken aan due dilligence onderzoek, IT-audit, en data-analyses.

Onze collega’s stellen zich explorerend en professioneel kritisch op, vragen door om zaken helder te krijgen en om een standpunt te kunnen vormen. Daarbij zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke rol. We werken vanuit (beroepsethische) normen en waarden die wij in een dialoog bespreekbaar maken. In ons dagelijks werk en handelen staan kwaliteit en integriteit voorop en daarin begeleiden wij onze collega’s tijdens opdrachtuitvoering en daarbuiten, zoals bij vaktechnische bijeenkomsten en interne (soft skills) opleidingen.

Ons vitaliteitsbudget maakt het mogelijk om naast je werk ook 12 uur (per jaar) vrijwilligerswerk te doen. Wellicht zelfs bij de organisaties waar jij audit opdrachten voor uitvoert.

Heb jij zin om in de audit te werken voor organisaties die een mooi doel nastreven? Bekijk de vacatures van onze non-profit audit afdeling.

Onze audit specialisten helpen bij

 • Audit jaarrekening

 • Beoordeling jaarrekening

 • Controle subsidieverantwoordingen

 • Controle in kader van de WNT-verantwoording

 • Internationale groepsaudits

 • IT Auditservices

 • Pré-auditservices

 • Advisering interne beheersing

 • Duurzaamheidsverslaggeving

Aydin Duran
Senior manager audit

Aydin is sinds 2001 werkzaam bij PKF Wallast als extern accountant en houdt zich bezig met de (wettelijke en vrijwillige) controle van jaarrekeningen en andere assurance werkzaamheden (met name controle van subsidieverantwoordingen) bij zowel non-profit organisaties als grotere ondernemingen.

Heeft u vragen over onze non-profit audit afdeling? Dan kunt u contact opnemen met Aydin. 

Vrijblijvend kennismaken?

Neem contact op met onze recruiter Megan de Jong om kennis te maken of een afspraak in te plannen. 


  Amsterdam

  Mercuriusplein 1
  2132 HA Hoofddorp

  Postadres
  Postbus 74681
  1070 BR Amsterdam

  020 653 18 12

  Amsterdam@pkfwallast.nl

  Rotterdam

  Schaardijk 372
  2909 LA Capelle aan den IJssel

  Postadres
  Postbus 84030
  3009 CA Rotterdam

  010 450 40 20

  Rotterdam@pkfwallast.nl

  Delft

  Delftechpark 40
  2628 XH Delft

  Postadres
  Postbus 332
  2600 AH Delft

  015 261 31 21

  Delft@pkfwallast.nl

  Woerden

  Pompmolenlaan 9
  3447 GK Woerden

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0348 416 262

  Woerden@pkfwallast.nl

  Alphen aan den rijn

  Europaplein 10F
  2408 GX Alphen aan den Rijn

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0172 748 218

  AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

  © 2023 PKF Wallast

  © PKF Wallast is a member of PKF International – a global network of independent firms.
  PKF International Limited is a family of legally independent firms and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm or firms.
  "PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International and member firms of the PKF International Network. They may not be used by anyone other than a duly licenced member firm of the Network.